%%% voice of CALIPH BUSKERS %%%

First time aku dengar nyanyian diorang masa kt AJL29 Final tu, sebenarnya aku tk concentrate pn. Sebab tengah borak dgn Iqa kat rumah dia. Iqa pulak masa tu asyik sebut2 nama Aweera, katanya kesian kat Aweera sbb tk dpt nyanyi kt AJL. Masa camera tunjuk muka vocalist Azmi Saad tu, aku kata dlm hati “eh, butalah..” Masa tu tkde rasa sangat yg teruja dan kagum, cuma rasa biasa je sebab tak fokus kan masa tu.

Tapi bila bangun pagi esok dan tgk FB, ramai yg update bout his awesome voice dan amazed sangat dengan beliau. Terus aku tengok balik video dia nyanyi semalam tu. Memang naik bulu roma juga la dgr suara dia yg berjaya memukau jutaan penonton AJL masa tu, tk kiralah di rumah atau di stadium masa tu.

Dan his voice droved me to search more about him and his band kat google. Memang sangat menyentuh perasaan. For a few days jugalah aku search dan repeat tengok video tu.

Dan baru-baru ni juga ada dokumentari pasal Caliph Buskers kat Majalah Tiga. Memang aku tak tukar channel tengok pasal diorang dari awal sampailah habis. Jarang sekali aku tengok Majalah Tiga lama macam tu. Last maybe masa MH370. Memang aku asyik ucap “subhanallah” je tengok keupayaan diorang yg sangat menyentuh perasaan. Diorang dah kahwin dan boleh mengurus kehidupan, baca mesej sendiri, dan..tetapi happy even diorang kesempitan hidup dan tak nampak alam maya ni. Macam Azmi Saad tu, memang langsung tak nampak apa-apa, cahaya pun dia tak nampak, tapi masih seorang yang kelakar dan sweet. haha..

Teringin juga nk tengok live diorang buskers, tapi tk berkesempatan lagi. Manalah tau kot2 masa kenduri aku nanti boleh invite diorang ke. Wahahahaha…berangan lebih!!! Rasanya diorang lagi glamor dari pengantin nanti. KuiKuiKUi!!!!!!

Aku doakan diorang happy dan terus dimurahkan rezeki. Amin…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s