!!bagaimana LELAKI hadapi PUTUS CINTA!!

1. TIDAK pernah rasa SIMPATI

ego yg tinggi menjadikan mereka tidak pernah mempunyai rasa simapti terhadap diri mereka sendiri. Jika hubungan cinta mereka bersama wantia yg disayangi selama ini berakhir, kebanyakan mereka tidak terbawa-bawa dengan kehidupan. Andai si teman bertnyakan tentang teman wanitanya, dengan selamba si jejaka akan menjawab hubungan mereka sudah berkahir tanpa berselindung seterusnya merancakkan kembali perbualan. Berbeza dgn wanita yg akan kurang senang bila hubungan yg putus dibangkit.

2. BUKAN masalah UTAMA

Kebanyakan lelaki melihat masalah utama dlm kehidupan mereka adalah cara utk teruskan kehidupan seperti cari pekerjaan atau kekalkan prestasi kerjaya dan sebagainya walaupun hubungan cinta sudah berakhir. Berbanding wanita yg selalunya cari punca hubungan terleerai daripada teruskan kehidupan..
~yeke?????~

3. TIADA teman wanita TAK MENGAPA

ramai dlm kalangan mereka yg anggap ada teman wanita sebagai bonus!Jika mereka tidak terlalu pikir tentang keperluan mempunyai teman wanita pada usia muda.
~patut la ada lelaki yg ‘TEST MARKET’.rupa2nya nk rasa mcm 1 bonus!!~

4. Isi Masa Lapang.

Kebanyakan lelaki melihat hubungan cinta yg terlerai lebih2 lagi bukan dari kesilapan mereka adalah sebagai masa silam dan tak perlu dibayangi masa silam itu lagi. Pada mereka,selapas putus cinta, adalah lebih baik pikir masa depan dan kerjaya,. Mungkin ada sedikit rasa kecewa dalam hati mereka namun mereka bijak menyembunyikannya dengan ada hobi di masa lapang.

~eleh..masa masih dlm hubungan pn sibuk dgn hobi=main game jek!~

5. Tanggapan POSITIF

Kebanyakan lekai anggap menyifatkan perkara tersebut terjadi kerana mereka akan mendapat wanita yg lebih baik.Pada pendapat mereka, berakhirnya sesebuah hubungan itu adalah kerana wanita itu tidak sesuai dengan dirinya. Untuk apa memikirkan perkara yg rumit sedangkan ramai lagi di depan mata. Dalam soal ini, bekas teman wanita itu boleh dikatakan tidak pandai mengambil hati dan memanjakannya.

6. EGO akui rasa kecewa

Kebanyakan lelaki berani bersumpah bahawa mereka tidak kecewa ditinggalkan oleh teman wanita padahal mereka sebenarnya rasa sedih dan terluka. Pada mereka, adalah sesuatu yg memalukan jika mereka dilihat terlalu kecewa dgn perpisahan dan akan dianggap seorg yg lemah.

7. TIDAK mudah MENANGIS

Dek kerana rasa ego enggan akui rasa kecewa dan tidak pernah kesiankan diri sendiri, lelaki tidak mudah menangis bila putus cinta. pada mereka adalah terlalu sukar utk mengeluarkan air mata lebih-lrbih lagi meratapi perpisahan. Mereka menyifatkan 1 pergi – 10 mari.

~eleh..kalo yg mari pun lebih kurang mcm dlu buat ape.huhu~

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s