Aku dan sebuah walimatulurus..

Assalamualaikum and twink2 my dear laling blog!!! Sori la sbb dh lama tk masuk blog..since my new blog on blogspot are corupt! hmm..agak marah la..so dh tk minat nk update blog .

tp hari ni tetiba jd rajin pulak..u know y??coz i’ve a great 2 days and weekend..huuhuuu..saturday, aku attend wedding my kazen kt kedah(kampung abah). Even tk byk tolong tp at least i have a sweet moment to remember,tau! hahah…aku jd driver pengantin perempuan (sepupu baru aku-merangkap ipar la sbb dia kawen dgn kazen laki aku)g makeup kt kedai..mula2 makngah aku minta aku temankan pengantin perempuan makan dalam bilik (alahai…pengantin perempuan malu kot nk keluar.huhu) tapi rupanya mak ngah aku yg tk kasi dia keluar bilik..ooo…nk surprise kot…tk pun tk nk org nmpk pengantin dlu..okeh2!!so dgn hati yg sgt teruja dan buat2 baik ala2 gadis kg gitu(dengan berbaju kurung cotton merah bunga2 kecil + bertudung bawal dengan pin di bawah) melangkahlah aku dengan sopan ke dalam bilik pengantin sambil menatang sedulang air dan sepiring kek buah. nasib baik kazen aku tu takde,dapatlah borak panjang dgn akak tu.

then, tanpa dirancang,aku ikut dorang g hntar pengantin perempuan makeup kt kedai.mula2 aku juz dok belakang sambil borak2,tapi at last aku yg kena drive. pengantin sgt cantik, berbaju biru dan sangat nice!!keluar kedai,ramai makcik2 dan akak2 yg nmpk teruja nk bergambar dgn pengantin.Aku dh rasa mcm PA pengantin dh-letak beg pengantin dlm keta, hidupkan enjin keta dan on aircond utk elak pngantin berpeluh.heeeeeeeee…………..okeh,then kema ni jg yg kena drive hntr pengantin balik homestay di mana family pengntin sedang menunggu(termasuk la ‘cik abe’ dia).huhu..aku dh la lama tk drive keta manual,memang merisaukan la drive ari tu.dh macam baru keluar dr pusat memandu la..tapi…bila dh dpt stereng,start la kema speed macam keta kuda..ahhaha..pengantin tk yah susah2 nk tempah keta kuda,kema dh tolong jadikan keta tu mcm keta kuda bila langgar bump2..weeeeee ~~~ okeh2..perjalanan majlis berjalan lancar (even aku tk tlg sgt pun,tlg sibuk je).haha..pagi sebelum majlis tu,hujan turun sgt lebat!apa lagi,lecak la jalan kampung aku tu.sgt terasa kekampungannya!!huhu..di tengah sawah padi yg hampir menguning, dan di tanah lecak yg sangat lecak,berarak la sepasang pengantin dan keluarga perempuan ke arah rumah. memang aku terasa seperti gadis kampung dengan kena angkat2 kain untuk elak lumpur dari terkena hujung kain baju kurung merah ku ini.awww!!huhu..sapa nk balik kg saya,angkat tangan sekarang!!!!huhu..

Lepas ni tk tau bila lagi dapat balik kedah ni sebab tok n tokwan dh tkde…hmmm (!_!) tapi kan….lepas sepupu aku ni kawen,ini menandakan…………..menandakan turn aku pula yg kena kawen!!!waaaaa!!!!!tolong!!!perkara2 bab kawen2 dh keluar antaranya :-

1. ama bila lagi…
2. mak teh tunggu ama je ni..
3. cepat sikit,jangan sampai long ni tak larat dah..

Okeh2!!semua sila bwk bersabar ye…ama mesti jemput punya,tapi tk tau la bila ye..huhuu..tensen la!!!!sebelah abah pn smpai turn aku,sebelah mak pun sama…alaaa…apa nk jwb ni??

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s